Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Scoala Ecologica
Despre Scoala Prezentare Media Admiterea Sectia AMG Sectia AMF Departamentul Proiectare - Cercetare - Dezvoltare Examene si Concursuri Proiecte Europene Parteneriate Activitati extrascolare Publicatii Legaturi utile Arhiva anunturi

  INSCRIERI 2017

  Prezentare Scoala 

  School presentation 05.12.2015
Deschiderea Carnavalului Zapezii

04.12.2015
Mos Nicolae in Centrul de Plasament si la Clinica de Pediatrie

01.12.2015
Ziua Nationala a Romaniei

21.11.2015
Simpozionul National de Chimie 2015

14.11.2015
Programul National
„Plantam fapte bune” 2015

05.10.2015
Ziua Internațională a Animalelor

15.12.2015
A aparut Revista Asistent nr. 12/2015

22.09.2015
Şcoala Postliceală Ecologică si Fundaţia A.E.R. desfăşoara cursuri acreditate şi recunoscute internaţional, pentru calificarea MASEUR. Cursul dureaza 2 luni iar taxa se plateste in doua rate.


2013


Incepand cu  01.09.2013,
noua denumire a institutiei de invatamant preuniversitar va fi Scoala Postliceala Ecologica.

An şcolar 2017 – 2018, Semestrul al II-lea,
Grafic stagiu anul I AMG | Grafic stagiu anul II AMG | Grafic stagiu anul III AMG

Cine suntem?

Suntem o Scoala Postliceala AUTORIZATĂ / ATESTATĂ / ACREDITATĂ de Ministerul Educaţiei Naționale şi Cercetării Științifice. Avand o expreinta de 18 ani cu un numar de 2760 absolventi care au fost pregatiți folosind metode MODERNE ȘI EFICIENTE (tratarea diferențiată, studiu online, clase de bilingvă, clase pentru performanță și clase pentru învățământ obișnuit, ca la alte școli);

Ce facem?

PREGATIM SPECIALIȘTI PENTRU ROMÂNIA ȘI EUROPA (ex. Germania, Anglia, Italia și Spania)

Asistent Medical Generalist – AMG

Asistent Medical Farmacie – AMF

AVANTAJELE INSCRIERII LA NOI !

– Personal didactic de specialitate și bază materială optimă atingerii obiectivelor de performanță. – Aplicăm metode pedagogice moderne pentru eficiență si tratare diferențiată, centrală și flexibilă pentru elev; – Instruirea practică se desfășoară în clinici și farmacii din Craiova și din alte orașe europene; – Se acordă burse de merit și burse sociale: – Certificatul de absolvire este reconscut UE – Avem parteneriat cu școli si unități sanitare din Italia,Cehia, Bulgaria, Serbia etc. – În ultimii ani am asigurat practica unor grupuri de (40-60) de elevi în afara țării. – Școala contribuie la pregătirea absolvenților în vedere angajării în țări orecum: Italia, Anglia, Grecia, Germania, Suedia etc.

De asemenea scoala are parteneriate cu:

Centru Lingvistic de Formare Profesionala CLFP – absolventii vor beneficia de diplome nivel B2 pentru Germana/Engleza conform cadrului european de referinta

Centrul Cultual German & Englez Lingua Franca care reprezinta o biblioteca cu peste 10000 de cartii (engleza germana romana) peste 300 de specialitate medicala. Mai multe informatii: centrulingvistic.ro

Asigurăm cursuri de limbă străină gratuită pentru elevii noștri.

SE POT ASIGURA LOCURI DE MUNCĂ ÎNCĂ DIN TIMPUL ȘCOLII !

TAXA DE ÎNSCRIERE = 75 LEI

TAXA DE ȘCOLARIZARE se va stabili de comun acord la începutul anului scolar, între 2300 lei si 2700 lei.

Atenție: TAXA SE POATE REDUCE PRIN BURSE / PREMII.

Înscrierile se fac la sediul nostru din Craiovița Nouă, la fosta Şcoală nr. 34 (Școala Elena Farago, lângă PECO, pe Calea Severinului) de luni până vineri, între orele 10:00 – 18:00.

Telefon: 0251 420 534

      Şcoala Postliceală Ecologică "Sfântul Ştefan" a fost înfiinţată şi funcţionează începând cu anul şcolar 1999-2000 în cadrul Fundaţiei “Acţiunea Ecologică Română”.

     Înfiinţarea şi funcţionarea acestei unităţi de învăţământ s-a făcut în baza constatării unei dependenţe fundamentale: pentru sănătatea Omului este primordială sănătatea Naturii/Mediul Natural/Ecosfera, iar sănătatea Naturii depinde de gradul de competenţă al Omului
     Este o unitate de învăţământ acreditată conform O.M.E.C.I. nr. 3555/30.03.2009, domeniul Sănătate şi Asistenţă Pedagogică, cu nivel de calificare 5, stabilit de Cadrul naţional al calificarilor, O.M. nr.3973/2014, studiile fiind recunoscute în străinătate.

Viziunea şcolii:
     - Obţinerea de performanţe şcolare care să o clasifice permanent între primele trei şcoli postliceale din România şi peste media europeană a specializărilor funcţionale.

Misiunea şcolii:
     - Să ofere tinerilor oportunităţi de educaţie/instruire de bună şi foarte bună calitate;
     - Să desfăşoare un process de învăţământ eficient, flexibil şi competitiv, bazat pe echitate şcolară;
     - Să promoveze egalitatea de şanse şi criteriile unui tratament diferenţiat, în funcţie de posibilităţile şi opţiunile individuale;
     - Să sprijine dezvoltarea carierei la nivelul standardelor de performanţă pentru a deveni cetăţeni activi şi responsabili în comunitatea națională şi europeană;
     - Să fie un bun exemplu de formator, care respectă legislaţia în domeniu.

Declaraţia de calitate:
     Şcoala Postliceală Ecologică „Sfântul Ştefan” îşi propune programe de studiu bazate pe standarde de calitate, menite să îndeplinească aşteptările beneficiarilor şi comunităţii.

Mijloace de realizare:
     - asigurarea resurselor materiale şi umane necesare;
     - aplicarea de metode pedagogice adecvate, folosind preponderant tratarea diferenţiată;
     - educaţie bazată pe cele trei axe de acţiune: ecologică, medicală şi ortodoxă
     - respectarea legislaţiei în domneiu şi a bunelor moravuri.

Dezvoltare istorică:
     În perioada 1999 şi 2005 şcoala s-a autorizat pentru patru specializări:
          - Asistent Medical Generalist,
          - Asistent Medical de Farmacie,
          - Asistent Medical Kinetoterapie,
          - Agent Vamal.
     În anul 2008 am obţinut acreditarea pentru primele două specializări rămase, după ce specializarea Asistent Medical Kinetoterapie a fost scoasă din nomenclatorul specializărilor iar la specializarea Agent Vamal am renunţat noi din cauza unei frecvenţe prea slabe.
     În anul 2013 şcoala a fost autorizată să funcţioneze pentru 3 noi calificări:
     - Asistent medical balneofiziokinetoterapie şi recuperare,
     - Asistent pentru ocrotirea persoanelor vârstnice,
     - Tehnician masseur.
     O preocupare pregnantă a cadrelor didactice este integrarea activităţii instructiv-educative în normele învăţămntului european, fapt susţinut de participarea acestora la activităţi ştiinţifice şi metodice desfăşurate la nivel judeţean şi naţional.


                               

          Pentru specializările Asistent Medical Generalist şi Asistent Medical de Farmacie şcoala foloseşte curriculum-ul de stat, conform Ordinului de Ministru nr. 2713/29.11.2007, Ordinului de Ministru nr. 4760 / 26.07.2007, privind parcurgerea a 4920 de ore pregătire (2478 teorie şi 2442 învăţământ clinic) pentru A.M.G., iar conform Hotărârii Guvernului nr. 223/2005 se parcurg 2700 de ore pentru A.M.F.
          Invăţământul clinic cu o durată de 450 ore/anul I, 1008 ore/anul II şi 984 ore/anul III este realizat în unităţile sanitare din oraş, cu care Şcoala Postliceală Ecologică “Sfântul Ştefan” a încheiat convenţii de practică pentru desfăşurarea stagiilor clinice. În toate secţiile de specialitate, conform modulelor prevăzute în programa şcolară, elevii sunt îndrumaţi de maiştri instructori (asistenti medicali cu mare experienţă), care sunt şi cadre didactice ale şcolii. De asemenea, avem semnate convenţii pentru instruirea practică a elevilor cu farmacii locale, cu cabinete individuale de familie, precum si cu spitale din Italia, prin programul European ERASMUS +.
          Din acest an şcolar cresc oportunităţile de pregătire profesională prin participarea la schimburi de experienţă de câte 1-2 săptămâni, organizate în şcoli de nursing, cu care avem parteneriate bilaterale: unităţi de învăţământ postliceal sanitar locale şi naţionale precum şi cu unităţi de învăţământ similare din Europa (Cehia, Italia, Bulgaria, Serbia).
          Prin proiecte de mobilitate Leonardo da Vinci, începând din anul 2007, un număr de 20 – 40 din elevii noştri şi-au completat practica şi în spitale din Italia sau Spania. În acest fel elevii au dobândit abilităţi şi competenţe în nursing la nivel European, care i-au ajutat, după absolvire, să se angajeze în spitalele şi policlinicile din ţară precum şi unităţi sanitare din Europa.
          Sprijinim absolvenţii în găsirea unui loc de muncă prin parteneriate cu firme de recrutare a personalului medical pentru lucru în străinătate. Oferim cursuri gratuite de limba italiană şi limba germană.
          Anual, din anul 2012 şcoala noastră a organizat Concursul ”Asistentul medical şi excelenţa în profesie”, faza pe şcoală iar în iunie 2013 a organizat Olimpiada naţională a şcolilor sanitare, la care au participat 11 şcoli din ţară. Concursul s-a desfăşurat conform exigenţelor din titlu. Din cele 10 premii acordate, şcoala noastră a obţinut 6 premii. Comisiile de examinare au fost compuse din profesori de la toate şcolile participante.
          Etapa judeţeană a concursului a fost organizată la Școala Postliceală Ecologică în aprilie 2013 şi mai 2015. Anul acesta, în clasamentul pe școli (participare la ambele calificări ) Școala Postliceală Ecologică „Sfântul Ștefan” s-a clasat pe locul I.
          În anul 2011 şcoala noastră a fost prima şcoală postliceală înscrisă în Programul Mondial ECO ŞCOALA. Anual am desfăşurat activităţi specifice în 3 programe: Ziua verde a eco-şcolilor din România, activitate dedicată Zilei verde de acţiune a voluntarilor CCDG (Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie); Programul Internaţional „Să învăţăm despre pădure; Proiectul Eco-Fotografia Anului, pentru care în 2014 ne-a fost acordat statutul de Eco-Scoală, Certificatul Internaţional Eco-Schools şi Simbolul mondial Steagul Verde.
          Unitatea noastră este deschisă la orice activităţi educative, precum şi orice parteneriat care promovează instruirea de calitate a viitorilor asistenţi medicali.
          Sprijinim dezvoltarea carierei la nivelul standardelor de performanţă pentru viitorii asistenti medicali, ca cetăţeni activi şi responsabili în comunitatea națională şi Europeană.

Situaţia anului şcolar 2014-2015:
     În acest an școlar ne desfaşurăm activitatea cu 12 clase de elevi/studenți: 8 clase de Asistenți Medicali Generaliști (A.M.G.) și 4 clase de Asistenți Medicali de Farmacie (A.M.F).
      Locația, pentru ambele specializări este în incinta fostei Şcolii Generale nr. 34 din Craiova, str. Elena Farago, nr. 53 (Lângă PECO din Severinului).
     Sediul administrativ al şcolii este Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova, str. Constantin Brâncuşi, nr. 15.

      Data actualizării: 01.06.2015

Teclu Codresi

Presedinte al Consiliului de Administratie al scolii

Presedinte fondator al scolii si al Fundatiei "Actiunea Ecologica Romana"

Studii : 
- Facultatea de Matematica-Mecanica ,
    Universitatea Babes Bolyai, Cluj Napoca 
- Masterat in Stiinta Mediului,
    Universitatea Babes Bolyai, Cluj Napoca

Motto-ul nostru:

Daca mediul natural este "sanatos",
Omul este bolnav sau sanatos.
Daca mediul natural este "bolnav",
Omul este bolnav sau nu mai este !

Flag Counter
Copyright © 2013
Web Concept and Design by Sebastian Sbirna and Dan Tiganila